Home Maak het mee Natuur IVN in kwekerij/boomgaard Paleis Soestdijk

IVN in kwekerij/boomgaard Paleis Soestdijk

Namens IVN-Eemland beheren wij met ongeveer twintig vrijwilligers de voormalige kwekerij/boomgaard van Paleis Soestdijk, in eigendom van de  MeyerBergman Erfgoed Groep (MBEG). Ons beheer is natuurlijk gif- en kunstmestvrij, met oog voor biodiversiteit en gericht op natuurbeleving en -educatie. 

Op open dagen bent u welkom van 11.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de zomeropenstelling bent u welkom van 11.00 tot 15.00 uur. 

Paasmaandag 18 april: De eerste open dag. Of er appel- en perenbloesem is hangt van het weer af. Bloesem of geen bloesem, het is in april ook al heerlijk toeven in de boomgaard. Lekker luisteren naar de vogels en er is altijd wel iets te doen. Onze speurtocht hangt sowieso elke open dag klaar voor de kinderen.

Zondag 15 mei: Er beginnen al wat bloemen te bloeien en je kunt bij mooi weer al heerlijk picknicken in de kwekerij/boomgaard, neem je eigen kleedje en wat lekkers mee! Onze IVN-uilenexpert komt de steenuilenkast inspecteren en kan al je vragen over uilen beantwoorden. De herders met de schapen zullen er nu ook zijn.

Zaterdag 18 juni: Bijna de langste dag, met informatiekaarten over het belang van licht en donker in de natuur. Je mag ook gewoon komen genieten van het groen en alles wat er in de boomgaard leeft (veel vlinders en libellen!).

Zomeropenstelling, alle zaterdagen van 9 juli tot en met 10 september en twee extra zondagen, 31 juli en 21 augustusKom voor een schappelijke prijs je eigen bosje bloemen plukken. Gifvrij! Alle inkomsten gaan terug in de kwekerij/boomgaard. Of kom gewoon eens kijken naar de insecten die van onze bloemenzee genieten. Onze IVN-experts kunnen je er veel over vertellen.

Zondag 18 september: Nazomeren in de boomgaard, er zijn appels en peren te koop en misschien ook nog wat bloemen, dat hangt van het weer af.

Zondag 23 oktober: De laatste open dag van het seizoen. Kom walnoten rapen! We hebben ze ook gewoon in zakjes te koop. De afgelopen jaren waren er in deze tijd ook prachtige paddestoelen in de boomgaard!

Waar

De kwekerij/boomgaard ligt (een beetje verstopt achter oude beukenhagen) tegenover het Paleis aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg in Baarn, naast de Praamgracht.

Kom op de fiets! Er is maar zeer beperkt parkeergelegenheid. De kwekerij/boomgaard is ook te bereiken met bus 70.

Datum

18 jun 2022

Tijd

11:00 - 16:00

Meer Info

Meer Lezen

Organisator

IVN Eemland
Telefoon
+31206228115
Email
info@ivn.nl
Website
https://www.ivn.nl/afdeling/eemland
QR code

© Stichting Cultuur Platform Baarn