Lumineus Baarn

Het evenement Lumineus Baarn is een geheel nieuw evenement in Baarn. Dit evenement zal gehouden worden in Het Cantons-park in Baarn. Rond de donkere dagen van het jaar zullen wij van Stichting Lumineus het Cantons-park geheel in een lichttuin omtoveren er zullen veel verlichten planten bomen en struiken te zien zijn op enkele plaatsen in het park zullen we kleine optredens hebben van toneel , zang en of video.

Door het park hebben we een wandel route bedacht die onder leiding van de gidsen van stichting Vrienden van het Cantonspark gelopen word De gidsen zullen tijdens de tocht verhalen en bijzonderheden vertellen over de historie van het park, Ook zullen er op diverse plaatsen licht taferelen te zien zijn en een complete lichtshow rond en indien mogelijk in de vijver.

De rondleiding zal ongeveer 45 minuten duren en in groepen van maximaal 15 tot 20 personen gelopen kunnen worden, het einde van de route zal in de Wintertuin zijn, daar waar men iets kan nuttigen voordat men vertrekt.
De datum die wij geplant hebben als de Corona maatregelen zo blijven of verbeteren is van 6 december tot 12 december vanaf 18:00 tot 23:00.

Momenteel word er druk gewerkt aan de organisatie van het evenement we hopen binnen een paar weken ook de website Lumineusbaarn.nl operationeel te kunnen zetten, met daarop de evenement informatie.

Het Cantons park is afgelopen jaar volledig gerestaureerd en bestaat daarnaast ook nog eens 100 jaar. In 1915 werd het park aangelegd door August Jansen en in 1920 na zijn overleiden kwam het in handen van de Universiteit van Utrecht die het als een van haar botanische tuinen in gebruik nam dit is was het begin van een van Baarns mooiste tuinen, Met dit evenement willen wij er aan mee werken om deze tuin onder de aandacht van het Baarns publiek te brengen.

Datum

06 - 12 dec 2021
Verlopen!

Meer Info

Meer Lezen

Organisator

Stichting Lumineus Baarn
Email
info@lumineusbaarn.nl
Website
http://www.lumineusbaarn.nl/
QR code

© Stichting Cultuur Platform Baarn