Home Maak het mee Cursussen Workshop Workshop Hout en Machines

Workshop Hout en Machines

Cursus  meubelmaken konkelbank bij BeQwaam. Wordt creatief en maak ontwerp delen van deze eigenzinnige bank.

We zien veel cursisten in het BeQwaam atelier binnenkomen en in vervoering raken van de houtgeur, het zicht op alle machines en overvloed aan gereedschappen en hout.

Zoals bij iedere BeQwaam workshop werkt u ook bij deze cursus ‘meubelmaken konkelbank’ met moderne technieken en gereedschap. Met als uitgangspunt dat u het thuis moet kunnen reproduceren met een relatief beperkte set gereedschap. U werkt in kleine groepjes dus volop aandacht.

U krijgt van de cursusleider van BeQwaam een lange plank die uw handen gaan omvormen tot een mooie bank met mooie verbindingen. U zult misschien zeggen: “ik wist niet dat ik het in me had’! U gaat aftekenen op de relatieve manier, we leren u zagen, frezen, boren, afwerken en zeker houtverbinden. U krijgt deze dag 25 gouden ‘meubelmakerstips’ en u gaat aan de gang, gevoel krijgen voor het hout. Zeer leerzaam, praktisch – ´geen uren beitelen´ en geen vooringestelde machines.  En zeker geen reclames tussendoor :-). En… wij ruimen voor u op!

Wat maak ik op deze dag? Onder professionele begeleiding van Paul maakt u vanuit ‘de massieve plank’ een ‘konkelbank’ van uw gewenste afmetingen. Daarin zitten allerlei technieken verwerkt onder andere een fraaie verbindingstechniek. U gaat naar huis met een hoop nieuwe kennis en kunde en nog een leuk werkstuk toe!

U werkt veilig en onder begeleiding met diverse houtbewerkingsmachines: afkortzaag/zaagtafel/figuurzaagmachine enz. In tegenstelling tot bij de “meubelmaken eerste stappen” workshops waar u leert werken met eenvoudige handgereedschappen (de eerste stappen dus).

De cursus meubelmaken konkelbank is de ideale opstart in precies leren werken. U maakt de bank zoals wij ze hebben staan, uiteraard met uw eigen inbreng. Dit omdat u anders mogelijk in tijdgebrek komt. Het gaat per slot van rekening vooral om uw nieuwe opgedane kennis en kunde.

Datum

16 dec 2022

Tijd

09:30 - 15:30

Kosten

€ 195.00

Meer Info

Meer Lezen

Organisator

BeQwaam
Telefoon
0618566407
Email
info@beqwaam.nl
Website
https://beqwaam.nl/
QR code

© Stichting Cultuur Platform Baarn