Skip to main content

FrontaalKunst

FrontaalKunst

FrontaalKunst is een kleinschalige zorgorganisatie, zelfstandig en maatschappelijk betrokken, gesitueerd in het centrum van Baarn. Er wordt kwaliteitszorg geboden(bezetting gemiddeld 5 cliënten / 1 begeleiding). Kwetsbare mensen met een beperking of mensen met een psychiatrische problematiek krijgen de kans zich door middel van kunstzinnige vorming te ontwikkelen.

Vertrekpunt is het interessegebied van de cliënt, hier liggen de kansen om tot persoonlijke ontwikkeling te komen. Elke cliënt heeft een eigen manier en een eigen niveau van denken en werken. De eigenheid van de cliënt, is de grootste kans tot ontwikkeling, waarin succes verborgen zit. De cliënt krijgt door het maken van kunst, zelfvertrouwen. Dit is een basis om zich ook op andere gebied te ontwikkelen. Kunstzinnige vorming is een middel om zorg te bieden, de kunst zelf is een bijproduct.

De cliënt heeft recht op begeleiding, die de zorginhoudelijke doelen, o.a. persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid zoals in het zorgplan omschreven nastreven.
Uiteindelijk vinden de cliënten door middel van exposities en deelname aan evenementen(denk b.v. aan deelname aan kunstmarkten en het Escherproject 2018 opgezet door verschillende maatschappelijke organisaties), hun plek in de samenleving.

De volgende technieken worden aangeboden: tekenen, schilderen, grafische technieken, keramiek, fotografie en mozaïek.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement