Skip to main content

Froukje Hoitinga

Froukje Hoitinga

Mijn naam is Froukje Hoitinga en ik ben zangpedagoog in Baarn. Al ruim 25 jaar geef ik met veel plezier zangles in Baarn aan liefhebbers: amateurs en professionals, die zowel solistisch als in koorverband gewoon lekker en gemakkelijk willen zingen.

Jong en oud
Mijn leerlingen zijn gemiddeld tussen de 10 en 90 jaar oud en zingen klassiek, musical, pop, religieus, jazz, gospel en eigen werk. De zanglessen duren een half uur of een uur en kunnen iedere week of b.v. één keer in de 2 weken gevolgd worden – alleen of maximaal met z’n tweeën tegelijk.

Om aan elkaar te wennen, geef ik eerst een aantal proeflessen (die wel berekend worden). Zo kun je even rustig aanzien of dit is wat je wilt. Daarna leg je je pas vast voor de rest van het seizoen.

Lessen
In de lessen oefenen we basistechnieken m.b.t. houding, adem, articulatie en plaatsen van de klank – altijd in relatie tot je leeftijd, niveau, einddoel en eventuele specifieke klachten. Maar uiteindelijk staan al die technieken in dienst van de kern van zingen: overdracht van emotie. Het belangrijkste is altijd om je – met behulp van de geleerde techniek – optimaal te uiten en te presenteren, b.v. tijdens leerlingenavonden.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement