Skip to main content

RTV Baarn

RTV Baarn

RTV Baarn is de lokale omroep van Baarn.
In 1960 werd gestart met de uitzendingen van de Baarnse Zieken Omroep. Tientallen jaren verzorgt deze BZO uitzendingen voor ouderen en zieken in de verzorgingshuizen en het ziekenhuis. In april 1975 zijn de luisteraars in het ziekenhuis getuige van de eerste rechtstreekse uitzending. Muzieklijnen zijn er nog niet, maar wel één hele telefoonlijn. In dat zelfde jaar wordt het college van burgemeester en wethouders verzocht het voormalige gasstation aan de Lindelaan als studioruimte te mogen gebruiken.
Als er groen licht wordt gegeven, verbouwen de medewerkers eigenhandig het station om tot studio. In 1978 werd deze door de burgemeester geopend. Begin jaren 90 bereikt de BZO een overeenstemming met de lokale omroep, de ROS (Roulette Omroepstichting), wat zorgt voor uitbreiding van de zendtijd. Het zou nog 10 jaar duren voordat deze twee stichtingen fuseren tot Baarn FM.
Ondertussen wordt er in 1997 een voorzichtige start gemaakt met lokale televisie-uitzendingen onder de naam LTV. De uitzendingen worden volledig verzorgd door 1 persoon, George de Haan. Als snel blijkt dat dit voor hem alleen niet vol te houden is; een jaar later stopt LTV met uitzenden. Een groepje enthousiastelingen staat echter al klaar om een doorstart te maken. Paul Boots, Chris Jenner en Hans Klijn gaan verder onder de naam Eemland TV.
Deze doorstart blijkt een succes. Er wordt besloten de radio- en televisiekrachten te bundelen en op 1 januari 2001 wordt het glas geheven op Stichting Eemland RTV. In 2005 wordt de samenwerking bekrachtigd als de televisieafdeling intrekt bij de radio op de huidige locatie aan de Kerkstraat achter het Poorthuis. Sindsdien worden steeds meer producties samen uitgevoerd, zoals de Volkskerstzang, de gemeenteraadsverkiezingen, de intocht van Sinterklaas en de dodenherdenking. Op 1 september 2012 is de overkoepelende naam van Eemland TV en Baarn FM veranderd in RTV Baarn.
RTV Baarn
Kerkstraat 28a
3741 AK in Baarn
Tel.: 035-5435915 (best bereikbaar op maandag- en woensdagavond)

E-mail radio: BaarnFM@rtvbaarn.nl
E-mail TV: redactie@rtvbaarn.nl

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement