Skip to main content

Tineke de Boer

Tineke de Boer

Tineke werkt het liefst met olieverf op linnen, doek of canvasboard naast snelle waterverven. De onderwerpen zijn soms abstract maar meestal laat zij zich leiden door herkenbare vormen. Dan is er kleur, een oneindige taal van contrast, harmonie en inspiratie met als resultaat een decoratieve beelding, soms dromerig, dan weer krachtig van toon. Tineke zegt hierover: ”de beweging verstillen, dat houdt mij bezig…”

Terugkerende thema’s in haar werk zijn het leven in stad en dorp, natuur en de seizoenen. De laatste jaren schildert zij ook steeds vaker portret, dans, couleur locale en mode.

Op deze tentoonstelling hangen onder meer dansschilderijen en modetekeningen op papier met als thema de New Look van Christian Dior. Na WO II lanceerde het modehuis Dior een nieuwe lijn met onder andere getailleerde jasjes en wijde rokken. Er werden meters stof verwerkt in dit zwierige silhouet.
Tineke (1955, Amersfoort) studeerde in Utrecht (kunst-)geschiedenis en mode (coupeuse) en heeft vanaf 2001 met veel plezier menig kunstenaar uit Baarn en omgeving op de kaart gezet in galerie & atelier Studio Creatuur. Nog steeds geeft zij teken- en schilderlessen in eigen atelier naast les in kostuumtekenen op het Baarnsch Lyceum.

Zelf ontdekte zij het tekenen en schilderen tijdens haar studie en kwam zij terecht op het atelier van haar buurman schilder/beeldhouwer Rien Goené alwaar zij 15 jaar werkte, de basis voor haar techniek, inspiratie en motivatie. Het is haar passie om nu zelf het stokje door te geven, het scheppend vermogen aan te wakkeren bij jong en oud en zelfbewustzijn te stimuleren in een wereld vol onrust.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement