Skip to main content

Art-and-Tech VoF – Rob van de Pijpekamp

Art-and-Tech VoF – Rob van de Pijpekamp

Wij zijn Nadine Rol Multidisciplinair kunstenares en Rob van de Pijpekamp ontwerper/mechatronicus, samen zijn wij Art and Tech VoF.
Wij maken samen kunst in diverse disciplines, zoals installaties, schilderijen, tekeningen, maar we maken ook toegepaste kunst en digitale kunst.
We zoeken verbindingen tussen kunst en wetenschap, tussen geschiedenis en toekomst, tussen traditie en experiment. Als duo combineren we onze kennis van techniek, ambacht, kunst en social media. Als de vele draadjes in een tapijt verbinden we alles met elkaar tot een nieuw verhaal.

Het fascineert ons, dat je met enkele woorden en beelden kan worden meegenomen naar een andere wereld. Hoe een verhaal je kan troosten, kwetsen, verleiden en verbazen. Maar ook de vele verschillen en overeenkomsten tussen verhalen uit diverse culturen en tijdperken. De verhalen die je als kind las, werd de eeuwige strijd tussen goed en kwaad altijd gewonnen door het goede. Innerlijke schoonheid won het van oppervlakkige uiterlijkheden. Het kwade en angst werd altijd overwonnen. Alles helder, nobel en puur, zo anders dan in de werkelijke wereld.

We zijn altijd op zoek naar verbinding tussen fantasie en werkelijkheid. Hoe de fantasie, creativiteit, de kunst een plek heeft in onze maatschappij.
Onze kunstwerken reageren veelal met de toeschouwer, om zo elke keer een nieuw verhaal te laten ontstaan. We zoeken ook interactie via gezamenlijke projecten, het geven van cursussen, workshops en open atelier dagen. De scheidslijn tussen kunst, toegepaste kunst, wetenschap en ambacht overschrijden we geregeld op zoek naar nieuwe experimenten, projecten en verhalen.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement