Skip to main content

Hanke Leerink

Hanke Leerink

Klei vond ik altijd al een leuk materiaal. Je bent niet gebonden aan een plat vlak en kan er eigenlijk alles van maken. Toch ben ik er pas echt mee aan de slag gegaan toen mijn kinderen klein waren met een cursus boetseren aan de Volksuniversiteit van Baarn.

Daar kreeg ik de smaak te pakken en toen ik me steeds meer bezig ging houden met kommen, borden en schaaltjes, ben ik bij de opleiding Keramische Technieken in Gouda gaan kijken. Daar heb ik de drie-jarige opleiding gedaan, waarin ik leerde draaien (pottenbakken) en handvormen. Een theeservies ontwerpen en maken was een van de opdrachten bij het examen draaien.

Na drie jaar had ik genoeg gedraaid en heb me nog voor een vierde jaar ingeschreven om verder te gaan met handvormen. In dat jaar ben ik me nogmaals op een theeservies gaan richten, maar nu met de hand. De theepotvorm heeft me altijd geboeid en het resultaat is theepotten die emoties uitdrukken.

Daarnaast ben ik nu druk met porselein, een stugge, harde kleisoort. Het doorschijnende, fragiele en toch zeer sterke ervan spreken me aan.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement