Skip to main content

Yvonne Vermeulen

Yvonne Vermeulen

Yvonne Vermeulen is geboren op 17 mei 1946. Ooit begon zij met tekenen en schilderen bij een Amerikaanse Kunst Academie in 1964.

Onder de naam Revilo, het omgekeerde van Oliver en de naam van mijn hond, signeer ik. Deze hond heeft veel voor mij betekend en mij veel inspiratie en liefde gegeven, waardoor ik in alle openheid mijn creaties kon voltooien.

Ooit begonnen met tekenen en schilderen bij een Amerikaanse Kunst Academie in 1964, werd ik in 1994 geraakt door het opglazuren van porselein. Geïnspireerd door vormen in de natuur en andere onbereikbare structuren ben ik de toepassingen op keramiek gaan ontdekken. De elementen lucht, aarde, water en vuur alsmede organische vormen zijn duidelijk aanwezig in mijn werk. Ook culturen beïnvloeden het kleurige lijnenspel op het porselein. Perfect en niet volmaakt. Glad en ruw, alle objecten zijn unica. Het keramiek wordt vervaardigd uit steengoedklei en porselein. Klei geeft een fantastische ontwikkeling in een proces dat je ziet groeien onder je handen en dat na verhitting pas zijn definitieve vorm onthult. Steeds op zoek en experimenteren naar nieuwe vormen, technieken en dessins blijven een uitdaging voor mij.

Cultuuragenda

Bekijk alle activiteiten

Geen evenementen gevonden!

Zoek een evenement